De prijsactie van de Bitcoin beweegt al voor een flinke tijd in een relatief nauwe bandbreedte. Ongeveer tussen de 9.300 en 9.900 dollar. Hiermee is de digitale munt klaar voor actie. Tenminste als het aan verschillende handelaren ligt.

In de afgelopen 12 maanden kwam het verschillende keren voor dat de digitale munt in een vrij nauwe range bewoog. Bijvoorbeeld een jaar geleden in juni 2019 of rond december 2019. In de periode nadien bewoog de prijs in beide gevallen met zo’n 40 procent.

Op dit moment is het ook al even rustig in de markt. De Bitcoin heeft moeite met het doorbreken van een weerstandslijn die van de top in 2017 loopt, maar klimt aan de andere kant wel op een stevige trendlijn, die is gevormd sinds 12 maart. Het zal dus niet lang meer duren voordat één van de lijnen breekt, zoals op de volgende grafiek van Tradingview te zien is.

6.000 dollar is mogelijk

Verschillende handelaren voorzien dan ook een grote beweging. Bijvoorbeeld Crypto Birb, handelaar en oprichter van enkele educatieve handelsplatformen. Hij stelt op twitter:

We consolideren voor anderhalve maand. Dit zal snel een enorme beweging voor BTC worden.

Naast Birb is ook een andere handelaar, genaamd PentarhUdi, vrij zeker van een grote beweging. Volgens hem is er een reële kans dat de huidige prijsactie negatief uitpakt in een toppatroon en terugzakt naar 6.000 dollar.

Een driedubbele top op de dagelijkse grafiek… een berenpatroon. Met een sluiting van de candle onder 8.000 dollar is het target 6.000 dollar. Het is of een driedubbele top of we zitten vast in een consolidatie.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties