Volgens Jim Rogers, één van de grootste investeerders op deze wereld, zit de Bitcoin nog steeds in een bubbel. Uiteindelijk zal de cryptomunt, samen met alle andere, naar het nulpunt zakken.

Rogers is een investeerder met een lange loopbaan en richtte bijvoorbeeld met George Soros het Quantum Fund op. In een interview met AERA zei hij dat alle crypto’s uiteindelijk niets meer waard zullen zijn. Ook zei hij:

Dit is een duidelijke bubbel… Cryptomunten hebben geen investeringsdoel. Het is gewoon gokken.

Crypto geen partij voor overheden

Rogers haalde ook aan dat overheden nog steeds alle macht hebben en cryptomunten deze macht niet kunnen aantasten. Aan de ene kant geeft Rogers aan dat de digitale munten overheden te slim af kunnen zijn. Aan de andere kant zegt de investeerder dat overheden met de monopolie op geweld nog steeds de baas zijn in de fysieke wereld. Daarom zullen crypto’s het huidige systeem niet aantasten. Rogers zei:

Degenen die cryptomunten gebruiken denken slimmer te zijn dan de staat. In feite zijn ze correct. Alleen hebben overheden iets dat crypto niet heeft. Dat zijn geweren. De reden dat ik denk dat cryptomunten naar het nulpunt zakken is overigens niet gebaseerd op de wapens van overheden.

Sterker nog, er lijkt een lichte positieve correlatie te zijn tussen overheidsgeweld en stijgende cryptoprijzen. Althans in de Verenigde Staten en over een zeer korte tijdsperiode, zo meldt The Cointelegraph. Toen Trump begin juni met enig geweld demonstranten bij het Witte Huis aanpakte, steeg de grootste digitale munt met 8 procent.

Al in 2017 een bubbel

Het is overigens niet de eerste keer dat Rogers zich sceptisch uitlaat over cryptomunten. In november 2017 noemde de investeerder crypto al een bubbel. Nog voordat de echte bubbel zich opblies. Hoewel Rogers in deze tijd nooit zei dat de digitale activa uiteindelijk naar het nulpunt zouden zakken.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties