Volgens Mark Yusko zou iedere belegger er goed aan doen om bitcoins in zijn portefeuille te stoppen. De reden hiervoor is, volgens de CEO van Morgan Creek Capital, dat de Bitcoin een enorm lage correlatie heeft met traditionele markten.

Dat is overigens niet de enige reden waarom je bitcoins zou moeten bezitten volgens Yusko. Hij gelooft ook dat de cryptomunt voor de komende tien jaar een veel beter rendement op zal leveren dan de S&P 500. Zo stelt de CEO:

Vanaf dit moment… Zelfs niet voor het komende jaar, niet over de komende tien jaar. Het [de S&P 500] komt niet in de buurt [van de Bitcoin]. Bitcoin is een activa waarmee je risico kan spreiden. Het heeft een lage correlatie en zou in iedereen zijn portefeuille moeten zitten.

Put your money where your mouth is

Het blijft niet alleen bij de woorden van Yusko. Zo is Morgan Creek Digital een open weddenschap aangegaan. Morgan Creek Digital is een investeringstaks van Morgan Creek Capital. Digital investeert in digitale activa, zoals bitcoins.

De weddenschap luidt als volgt: het Digital Asset Index Fund, van Morgan Creek Digital, zal vanaf januari 2019 tot januari 2029 beter presteren dan de S&P 500. De winnaar krijgt één miljoen dollar, dat naar een goed doel naar keuze gaat.

Alleen nog niemand is de weddenschap met Morgan Creek aangegaan volgens Yusko. In het Digital Asset Index Fund zitten overigens de tien grootste cryptomunten, dus niet alleen bitcoins.

Buffet Bet 2.0

De weddenschap van Morgan Creek wordt ook wel de Buffet Bet 2.0 genoemd. In 2008 ging Warren Buffett namelijk een weddenschap aan met een een groep hedgefondsen. De winnaar zou ook één miljoen dollar krijgen dat vervolgens naar een goed doel zou gaan.

Buffett stelde dat de S&P 500 beter zou presteren dan de hedgefondsen over een periode van tien jaar. Buffet won de weddenschap uiteindelijk.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock