Cryptomunten en India. Tot nu toe is het geen goed huwelijk. Dat bevestigen enkele gebeurtenissen in het land nog eens. Zo is het voor mensen niet toegestaan om cryptomunten te kopen. Doet men dit wel, dan zal de bank de toegang tot het bankaccount stopzetten.

Dit werd duidelijk uit een veel gedeeld Twitterbericht in de crypto-community:

Kotak Mahindra Bank – een van de grootste banken in India – stelt dat de klant een cryptotransactie heeft ondergaan en daarom wordt de toegang tot het bankaccount binnen 30 dagen stopgezet.

Worden cryptomunten ooit legaal in India?

Dat Indiase banken tot deze actie overgaan is best verrassend. Hoewel, cryptomunten op het moment en al langere tijd illegaal zijn in India. Waren er onlangs juist geluiden dat cryptomunten legaal zouden worden in India. Zo is er een comité – aangesteld door de overheid – bezig is om cryptomunten te onderzoeken.

Zo stelde een bron die bekend is met het comité dat men in India bijna niet om cryptomunten heen kan en daarom zouden ze niet als illegaal kunnen worden beschouwd.

Het comité komt overigens in februari met een officieel rapport.

Gebruiksvoorwaarden: U zal geen crypto gebruiken

Uit een eerder bericht van Indian CryptoGirl werd al duidelijk dat er in de gebruikersvoorwaarden van banken staat dat men in India akkoord moet gaan om geen cryptomunten te kopen. Doet men dit wel, dan zal men worden uitgesloten bij banken.

Bron: FinanceMagnates

Foto: iStock