Het is alweer dik een jaar geleden dat de Bitcoin een top neerzette. Sindsdien daalt de prijs van de Bitcoin en van de meeste andere cryptomunten. Het is alleen niet de eerste keer dat de Bitcoin zo’n prijsdaling kent.

Bijvoorbeeld in 2014 en 2015, toen daalde de prijs van een bitcoin ook met ruim 80 procent. Net zoals nu. Sterker nog, de prijsdaling uit 2014-2015 lijkt erg op die van vandaag. Als dat zo is, dan kunnen we ons binnenkort gaan opmaken voor een volgende stierenmarkt. Tenminste zo stelt Coindesk.

De volgende grafiek van Coindesk laat de vergelijking met de vorige berenmarkt zien.

Uitbraak van het trendkanaal is cruciaal

In zowel 2014-2015, als in 2017-2018 zitten we in een dalend trendkanaal. Dat wil zeggen dat de bodems en de toppen op de grafiek steeds lager noteren.

Ook laat een belangrijke technische indicator hetzelfde plaatje zien. De RSI dipte namelijk in beide berenmarkten net onder de 30. De RSI geeft de relatieve prijsdaling of stijging aan. Volgens de indicator is een activa op een niveau van 30 oversold.

Maar dat hebben we nu achter de rug. Als de huidige markt zich net zo ontwikkelt als de vorige, dan zal de prijs van een bitcoin binnenkort uit het dalende trendkanaal breken.

Wanneer de prijs boven de dalende trend uitbreekt, is dat volgens Coindesk een positief teken. Dat komt omdat een dergelijke prijsuitbraak een nieuwe trend zal beteken; een stijgende prijzen in plaats van dalende.

Bron: Coindesk

Foto: iStock