Een nieuw onderzoek van Bitwise komt met de conclusie dat 95% van al het handelsvolume van cryptomunten fake is en dat is goed nieuws. Het handelsvolume op gereguleerde platformen is namelijk niet fake volgens het rapport.

Het rapport van de financiële adviseur voor cryptomunten is niet zonder reden. Het rapport dient als onderbouwing voor een aanvraag van een nieuwe Bitcoin-ETF. Die vraagt Bitwise aan bij de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC.

Omdat de handel op niet gereguleerde platformen fake is en de handel van cryptomunten daarom voornamelijk op gereguleerde platformen plaatsvindt, denkt Bitwise een goed argument te hebben voor een nieuwe ETF. De cryptohandel wordt namelijk niet gemanipuleerd op gereguleerde platformen.

Manipulatie van de cryptomarkt is voor de SEC een van de voornaamste redenen dat het nog geen Bitcoin-ETF toeliet.

6 miljard versus 273 miljoen dollar

Bitwise onderzocht in het onderzoek 81 handelsplatformen die allen meer dan één miljoen dollar in handelsvolume opgaven aan Coinmarketcap. Totaal was dat volume goed voor zo’n 6 miljard dollar per dag. Maar de handel is beduidend minder, slechts 4,5 procent van het totaal. Dat komt uit op 273 miljoen dollar per dag.

Dat de handel beduidend minder is dan opgegeven is om nog een reden goud nieuws volgens Bitwise. De off-chain handel in cryptomunten komt hiermee overeen met de handel in goud. Goud is een zeer gerespecteerde activaklasse. Bitwise illustreert dat met de volgende afbeelding:

Tweede onderzoek in korte tijd

De conclusie van Bitwise is niet nieuw. Het is namelijk het tweede onderzoek in korte tijd die concludeert dat het overgrote deel van de handel op handelsplatformen fake is.

Vorige week stelde een onderzoek van The Tie dat 87 procent van de handel fake is. Net zoals Bitwise, stelde The Tie dat het handelsvolume op kleinere ongereguleerde platformen fake is. Handel op gereguleerde platformen is niet fake.

Bron: Twitter Bitwise

Foto: iStock