Waar J.P. Morgan CEO Jamie Dimon de Bitcoin eind 2017 nog een scam noemde, is de bank nu volop bezig met crypto. De laatste ontwikkeling van J.P. Morgan is dat de bank een nieuwe privacy extensie heeft ontwikkeld voor de blockchain van Ethereum. En, helemaal passend in de cryptosfeer, maakt de bank de extensie opensource.

Om precies te zijn heeft J.P. Morgan een extensie ontwikkelt voor het Zether protocol. Dit is een toevoeging aan de blockchain van Ethereum, waarmee privacy van gebruikers wordt gewaarborgd. Zether maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat de balansgegevens van gebruikers niet worden onthuld bij een transactie.

Identiteit van gebruikers privé

De opensource extensie van de bank zal het daarnaast mogelijk maken dat de transactiewaarde privé zal zijn, evenals de identiteit van zowel de afzender, als de ontvanger. Zo legde Oli Harris, hoofdmanager van J.P. Morgans cryptoprojecten, uit:

De basis van Zether is dat het accountbalansen en de overschrijvingsrekeningen geheim houdt. Maar de identiteit van de gebruikers is dat niet. Wij hebben dat opgelost. In onze extensie hebben we een protocol die de afzender zijn eigen identiteit verhult en die van de identiteit van de ontvangers kan verbergen in een grote groep.

J.P. Morgan heeft al 220 banken op zijn eigen blockchain

J.P. Morgan is misschien wel het meest bekend in crypto door zijn eigen cryptomunt, JPM Coin. Alleen dit is waarschijnlijk niet het grootste cryptoproject van de Amerikaanse bank. Zo is het al veel langer bezig met Quorum.

Quorum is een applicatie voor bedrijven die de blockchain van Ethereum willen gebruiken, maar dan privé. Op het moment heeft J.P. Morgan ongeveer 220 banken aan het Quorum-project verbonden, waardoor het een intern bankiersnetwerk creëert.

De onlangs gepubliceerde opensource extensie van J.P. Morgan kan dus ook worden gebruikt voor Quorum. Zo kan het nog beter de privacy van gebruikers waarborgen.

Bron: Coindesk

Foto: iStock