Elwood Asset Management, een Britse vermogensbeheerder, hoopt binnenkort een nieuw hedgefonds op te richten, speciaal gericht op crypto’s. Bin Ren, de CEO, verwacht dat het nieuwe fonds op termijn ongeveer één miljard dollar aan crypto’s onder beheer zal hebben.

De vermogensbeheerder Elwood is eigendom van Alan Howard, een Britse miljardair. Hij zal zich nu ook in de markt voor cryptohedgefondsen mengen. Het fonds zal cryptoportefeuilles op maat maken voor grote professionele beleggers, die blootstelling willen aan crypto’s.

Een fonds met veel potentie

Volgens Bin Ren is er zeker een markt voor de cryptoportefeuilles op maat, omdat er veel risicovolle projecten in de cryptomarkt bestaan. Het nieuwe fonds zal zich volledig focussen op crypto en alleen de waardevolle crypto’s selecteren. Hiermee kunnen klanten veel risico vermeiden en toch de vruchten plukken van de ontwikkelende sector.

Ren ziet daarom veel potentie in het fonds. Zo verwacht hij dat het op termijn één miljard dollar zal beheren, en voegde daaraan toe:

Ik zie het als een kans met heel veel potentie om te groeien.

Een lucratieve business

Volgens onderzoek van Elwood zijn er op het moment 50 gelijkwaardige hedgefondsen die zich op crypto’s focussen. Elwood selecteerde alleen de hedgefondsen die een vergelijkbaar diepgaand onderzoek doen naar crypto’s.

Daarnaast is een cryptohedgefonds een goede business om te verdienen. Tenminste beter als een traditioneel hedgefonds. Zo blijkt uit een rapport van Elwood in samenwerking met PWC.

Een gemiddelde cryptohedgefonds zou 1,72 procent aan beheerderskosten vragen plus een fee van 23,5 procent op de winst. Dat is boven het gemiddelde van een traditioneel hedgefonds met kosten van 1,41 procent en 16,6 procent.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock