Vanaf nu is het mogelijk om met bitcoins te betalen bij Amazon. Dit wordt mogelijk gemaakt door een startup, genaamd Moon. Moon heeft een extensie ontwikkeld voor in de webbrowser, waarmee je betalingen met bitcoins kan doen op allerlei e-commerce sites.

Belangrijk aan de nieuwe extensie is dat je via het Lightning Network met bitcoins betaalt. Hierdoor zijn transacties sneller en hebben ze vrijwel geen kosten. Als je gebruik wil maken van de extensie, zal je dus een bitcoin wallet moeten hebben die het Lightning Network ondersteunt.

De extensie die Moon heeft ontwikkeld is al door 250 gebruikers getest. Momenteel wordt de extensie onder de loep genomen door de Chrome Web Store. Moon verwacht dat de extensie woensdag goedkeuring zal krijgen van de Chrome Store.

Wanneer de extensie in de webbrowser werkt, zal het er zo uitzien.

Amazon ontvangt geen bitcoins

De extensie van Moon faciliteert bitcoin betalingen via het Lightning Network. Via de extensie betaal je met bitcoins. Deze bitcoins komen bij Moon terecht. Vervolgens zorgt de startup dat de bitcoins worden omgezet naar fiatgeld. Het fiatgeld komt bij Amazon terecht. Ken Kruger, de CEO van Moon, benadrukte dat zelf nog eens:

Er is geen directe integratie met de verkopers. Moon zorgt louter voor de betalingsoptie en levert slechts een interface om met bitcoins te betalen.

Kruger wilde overigens niet bekend maken welke derde partij Moon helpt bij de conversie van bitcoins naar fiatgeld. Wel zei de CEO dat de extensie in 2020 op iedere e-commerce site zal werken.

Het verdienmodel van Moon is dat het een gedeelte van de creditcard fees krijgt. Zo stelde Kruger:

We integreren met de netwerken van Visa en Mastercard en van deze krijgen we een gedeelte van de fees die verkopers [zoals Amazon] iedere keer betalen wanneer ze een creditcard transactie ontvangen.

Bron: Coindesk

Foto: iStock, Moon