Bitcoin is bijna in waarde gehalveerd na de top van 13.000 dollar. De prijszwakte is alleen geen reden om in paniek te raken en de digitale munten te verkopen. Althans volgens verschillende marktkenners. Dat komt door drie fundamentele redenen waardoor de digitale munt er wel weer bovenop komt.

Een van die marktkenners is bijvoorbeeld Jehan Chu. Hij is mede-oprichter van Kentec, een durfkapitalist en handelaar gevestigd in Hong Kong. Hij zei:

De recente daling geeft zorgen voor de korte termijn. Alleen door de basis van de munt en de toenemende institutionele acceptatie zal het weer de goede kant op gaan.

#1 Bakkt in business

Een eerste reden om optimistisch te zijn over de toekomst is Bakkt die nu bitcoin futures aanbiedt. Deze futures hebben als onderpand echte bitcoins en worden verhandeld door professionele beleggers. De populariteit van de futures stijgt zeer hard.

Bakkt is vertrouwd bij professionele beleggers en helpt daarbij met de adoptie van bitcoins in de professionele sfeer. Josh Rager, analist en oprichter van Blockroots, zei over Bakkt:

Het is goed dat het langer duurt voordat een bitcoin een nieuwe recordstand bereikt, omdat dit een teken is dat de markt volwassen wordt en meer professionele spelers er in springen.

#2 Fidelity

Vergelijkbaar met Bakkt zijn de cryptodienten van Fidelity. Fidelity is een enorme vermogensbeheerder en net als Bakkt een vertrouwde naam bij professionals. Fidelity Digital Assets is een toegangspoort voor professionele beleggers naar de bitcoinmarkt.

Gabor Gubacs, directeur bij VanEck, zei dat mede door deze inspanning de adoptie van processionals hard stijgt. De lage prijzen helpen hierbij:

Lage bitcoin prijzen zijn toegankelijker en een beter punt om de markt te betreden waardoor het aantal houders van bitcoin stijgt.

#3 Halving

Een derde fundamentele reden waarom prijszwakte wellicht een koopmoment is, is de aanstaande halving in mei 2020. Historisch gezien zorgt de halving voor een enorme prijsappreciatie.

Volgens Rager verkopen grote beleggers nu om paniek te zaaien. Hierdoor verkopen kleinere beleggers en kunnen de grote jongens voor een betere prijs terug de markt in zodat ze meer bitcoins kunnen kopen.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties