De betalingsprovider PayPal overweegt om niet meer mee te doen aan het Libra project. Het bedrijf is onzeker over de nieuwe digitale munt, omdat er veel weerstand is van regelgevers. En dat schrikt PayPal af.

De meeste mensen zullen de Libra associëren met Facebook. Logisch, want de techgigant is de initiatief nemer van de nieuwe digitale munt. Maar Facebook is lang niet alleen, want een groep van tientallen bedrijven werkt mee aan de nieuwe munt. PayPal is er hier één van.

Ieder bedrijf dat meewerkt aan de Libra zal een full node hebben. Dit is een computer die alles op het netwerk nagaat en controleert of alles volgens de regels verloopt. Hiermee heeft een bedrijf dus ook een bepaalde mate van macht in de Libra.

Begrijpelijke keuze

PayPal bevestigde de berichten nog niet. Het blijft daarmee een gerucht. Maar reden voor het gerucht was de laatste meeting van de Libra Association. In deze meeting bleef de stoel van PayPal leeg, en dat is wellicht een teken van onzekerheid bij de betalingsprovider.

De Libra Association is een nonprofit organisatie gevestigde in Zwitserland. De bedrijven die een full node van de Libra hebben, zijn aangesloten bij deze organisatie.

Dante Disparte, een van de beleidsmakers van de Libra Association, reageerde op het gerucht. Volgens hem is het begrijpelijk als bedrijven twijfelen of de Libra wel de juiste stap is. Hij zei:

We erkennen dat verandering moeilijk is en dat elke organisatie die meedoet een eigen inschatting maakt van de risico’s.

Ook Visa en Mastercard hebben twijfels

PayPal is niet het enige bedrijf met twijfels. Onlangs werd ook duidelijk uit een rapport van de Wall Street Journal dat ook Visa en Mastercard overwegen om uit de organisatie achter de Libra te stappen. Toevallig ook twee betalingsproviders.

Visa en Mastercard zouden mogelijk ook opzien tegen de weerstand van wetgevers.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties