Het cryptohandelsplatform Kraken opent de handel in Bitcoin SV (BSV) – een van de afsplitsingen van de recente Bitcoin Cash hardfork. Dit doet Kraken als een van de laatste handelsplatformen. Maar Kraken waarschuwt hierbij al haar gebruikers voor gevaren van BSV.

In principe wilde Kraken slechts een versie van de Bitcoin Cash hardfork ondersteunen, namelijk Bitcoin ABC. Maar daar komt het op terug, want het platform wilt de gebruikers geen BSV onthouden.

Wel wil Kraken haar gebruikers waarschuwen. BSV voldoet namelijk niet aan de eisen waaraan een cryptomunt op Kraken moet voldoen. Volgens Kraken moet BSV worden gezien als een “investering met een extreem hoog risico”.

De risico’s van BSV volgens Kraken

Kraken noemde vijf risico’s die aan BSV kleven. Een eerste van deze is dat er geen crypto-wallets zijn die zogenoemde ‘replay protection’ aan BSV bieden.

Replay protection is een veiligheidsmaatregel die cryptoportemonnees zouden moeten bieden aan een fork van een cryptomunt. Omdat deze maatregel voorkomt dat een transactie tegelijkertijd op beide geforkte blockchains plaatsvindt. Als men een transactie met BSV doet in een crypto-wallet (dus buiten een cryptohandelsplatform) kan deze ook effect hebben op je Bitcoin ABC.

Daarnaast stelde Kraken dat miners van BSV op het moment verlies maken. Deze miners houden zichzelf dus kunstmatig in leven. Als de prijs van BSV op de lange termijn op hetzelfde niveau blijft, zullen de miners failliet gaan.

Verder stelde Kraken dat een van de grootste houders van BSV hebben aangegeven dat ze hun BSV zullen dumpen op de markt als dat mogelijk is. Dit zal enorme neerwaartse prijsdruk bieden.

Kraken zei ook dat er op het moment een beperkt aanbod van BSV is, omdat veel crypto-wallets BSV niet ondersteunen. En het cryptohandelsplatform stelde dat een ander gevaar van BSV is dat de vertegenwoordigers van BSV openlijk vijandig zijn tegenover andere blockchains.

Een nog groter risico voor BSV

Naast de risico’s die Kraken zelf benoemde is er een nog groter risico. Dat is namelijk het feit dat meer dan 50% van de computerkracht die de blockchain van BSV onderhoudt in handen is van één partij.

Bron: Coindesk

Foto: iStock