De Intercontinental Exchange (ICE) – moederholding van de New York Stock Exchange – vertraagt de lancering van het nieuwe platform Bakkt. De nieuwe datum waar Bakkt op mikt is 24 januari 2019, volgens Kelly Loeffler, de CEO van Bakkt. Voorheen was deze datum 12 december 2018.

Bakkt gaf wel aan dat de autoriteiten de nieuwe datum nog moeten goedkeuren. Daarom kunnen we ook over deze datum niet 100 procent zeker zijn.

Bakkt wordt een platform voor Bitcoin Futures. Deze futures hebben een looptijd van een dag. Na de looptijd krijgt de koper van de futures de bitcoins fysiek afgeleverd. In tegenstelling tot de huidige futures handel in bitcoins. Nu krijgt de koper van een Bitcoin Future, dollars (in lijn met de prijs van een bitcoin).

Daarom wordt er een grotere vraag naar bitcoins verwacht, als Bakkt live gaat. Bakkt is namelijk vertrouwt bij veel professionele investeerders. Daarom zal de drempel voor professionals om te investeren in bitcoins veel lager door Bakkt.

De reden voor vertraging

Loeffler gaf in een blogbericht de reden voor de vertraging. In het bericht zei ze: “Gezien de mate van belangstelling voor Bakkt en het werk dat nodig is om alles op zijn plaats te krijgen, richten we ons nu op 24 januari 2019. We zullen ervoor zorgen dat onze klanten gereed zijn om te handelen vanaf dag één.”

Verder nuanceerde Loeffler de vertraging. Zo stelde ze dat dit wel vaker het geval is bij nieuwe producten en zeker in combinatie met een nieuwe industrie, zoals die van cryptomunten. “Zoals vaak het geval met productlanceringen, zijn er nieuwe processen, risico’s en aspecten die moeten worden getest en hertest.”, aldus Loeffler.

Nieuwe diensten van Bakkt

Daaraan voegde Loeffler toe dat Bakkt in een start-up fase is en daarom kunnen we meer diensten van Bakkt verwachten – naast de handel in Bitcoin Futures. De CEO stelde dat we hier in de komende week meer over horen.

Maar ze kon al wel verklappen dat deze diensten betrekking zullen hebben op verzekeringen voor bitcoins die opgeslagen liggen.

Bron: Coindesk, Medium

Foto: iStock