Binance, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, heeft een nieuwe dienst gelanceerd: Binance Lending. Je kan nu geld uitlenen bij het platform en daarvoor word je flink beloond. Zo zegt Binance dat spaarders op het platform tot wel 15 procent rente per jaar ontvangen.

Binance Lending zal beschikbaar zijn vanaf 28 augustus 6:00 UTC. Iedereen kan zijn geld uitlenen als het wil, maar dan moet je wel op tijd erbij zijn. Want voor nu heeft Binance een leenlimiet ingesteld op het platform van 200.000 Binance Coins (BNB), 5 miljoen Tethers (USDT) en 20.000 Ethereum Classics (ETC).

Dit zijn dan ook de drie cryptomunten die gebruikers kunnen uitlenen op het platform.

50.000 dollar aan rente

De uitleen periode is wel door Binance bepaalt. Als je jouw crypto’s uitleent op het platform, dan zal je ze voor 14 dagen kwijt zijn. Daarna stort Binance de crypto’s automatisch terug in jouw wallet.

Met de rente dus. Voor BNB krijg je 15 procent op jaarbasis, voor USDT en ETC respectievelijk 10 procent per jaar. Als het leenlimiet wordt bereikt met de rente voor de 14 dagen, dan zal Binance in totaal 50.000 dollar betalen aan zijn gebruikers. Tenminste bij de huidige marktprijzen.

Meer nieuwe diensten van Binance

Het nieuwe leenplatform van Binance is niet de enige nieuwe dienst van het platform. Zo kondigde de cryptobeurs onlangs de mogelijkheid voor margin trading aan. Dat betekent dat je nu met geleend geld kan beleggen op het platform.

De nieuwe diensten zijn een poging van Binance om zijn zaken te diversifiëren. In een poging om nieuwe klanten aan te trekken, meldt Coindesk.

Bron: Coindesk

Foto: iStock