Het is al langer bekend dat techondernemer en miljardair Mark Cuban geen grote fan is van crypto. Onlangs benadrukte hij dit nog eens. Zo maak je de miljardair blijer met bananen dan met cryptomunten.

Ik heb liever bananen, ik kan bananen eten, en crypto niet echt.

Volgens de miljardair kan iedereen een eigen cryptomunt maken. Er is dus niet heel veel bijzonders aan. Wel stelde Cuban potentie te zien in de blockchain, de onderliggende technologie van de Bitcoin. Maar de blockchain kan ook los worden gebruikt van cryptomunten. Dus zit er niet veel waarde in crypto’s, aldus Cuban.

Onlangs onthulde de techondernemer nog zijn grootste bezitting, en hoe de rest van zijn beleggingsportefeuille er uit ziet.

Zoals kunst en honkbalplaatjes

Cuban vergeleek de waarde van de Bitcoin en andere crypto’s met andere producten die je kan verzamelen. Volgens Cuban zit er niet echt een intrinsieke waarde in crypto’s en heeft het slechts waarde omdat iemand er iets voor geeft.

Hier is het ding met crypto, en in het bijzonder Bitcoin: Bitcoin is waard wat iemand er voor betaalt.

Vervolgens vergeleek de ondernemer crypto met honkbalplaatjes en ander verzamelwaar:

Heb je ooit iemand gezien die honkbalkaarten verzamelde? En ze waren echt, echt, echt trots op hun honkbalkaarten omdat ze bleven zeggen dat ze in prijs zouden stijgen? Stripboeken hetzelfde, zelfs illustraties. Er is geen echte intrinsieke waarde.

Bitcoin is als goud

Cuban vergeleek de Bitcoin dan ook met goud. Waar de ondernemer ook geen fan van is. Volgens Cuban levert het houden er van niets op en is het als een religie:

Het is vergelijkbaar met goud. Goud is een religie: mensen die echt van goud houden… ze zullen je vertellen dat er een crisis aankomt en dat dingen naar de hel gaan, als je goud bezit, komt alles goed.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties