De Amerikaanse beurswaakhond is op dreef, als het om crypto’s aanpakken gaat. Nu is de maker van Siacoin aan de beurt, genaamd Nebulous. Het bedrijf zal een boete van totaal 225.00 dollar moeten betalen. Over een opgehaald bedrag van 120.000 dollar in 2014.

De nieuwe boete komt een dag nadat de SEC aankondigde dat de maker van de cryptomunt EOS een boete oplegde. EOS en Siacoin worden beide beschuldigd van het houden van een ongereguleerde verkoop van effecten, wat een strafbaar feit is.

De COO van Nebulous, Zach Herbert, vindt de boete aan de hoge kant. Maar is tegelijkertijd niet ontevreden. Hij zei:

Hoewel de boete voor de ongeregistreerde verkoop van Siafunds in 2014 hoog is, zijn we blij dat de SEC geen actie heeft ondernomen tegen Siacoins. We geloven dat het 2-tokensysteem hiermee recht wordt aangedaan.

In een voor het grootste gedeelte rode cryptomarkt, is de Siacoin een van de stijgers. De munt stijgt met ruim 3 procent in waarde.

Siafunds en Siacoins

Nebulous haalde dus kapitaal op met Siafunds, ook wel Sianotes genoemd of Siastock. Dit deed het al in 2014, nog voor de Initial Coin Offering van Ethereum. Het bedrijf zei destijds over de Siafunds:

Een gegarandeerd inkomen in lijn met de waarde van de online opslag die wordt gehuurd van het Sia-netwerk.

Naast de Siafunds zijn er Siacoins in het netwerk en die komen in omloop doordat miners ze delven. Net zoals bitcoins in omloop komen. De SEC veroordeeld dus alleen de Siafunds, en zei over de uitgifte van deze:

Sianotes en de Siastock waren effecten.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties