Gister getuigde Mark Zuckerberg voor Amerikaanse wetgevers over de Libra. Alleen na 6 uur van ondervragen weten Amerikaanse wetgevers niet veel meer over de Libra, dan dat ze al wisten. Althans dat zeiden verschillende congresleden in reactie op de zitting.

Eerlijk gezegd weet ik niet of we hier iets nieuws te weten zijn gekomen.

Dat zei het Amerikaanse congreslid Patrick McHenry, toen hij de zitting samenvatte. Naast McHenry waren er meer congresleden die nog in het duister tasten over de Libra. Bijvoorbeeld Sylvia Garcia, ze zei:

Ik ben niet echt zeker of we echt iets nieuws hebben geleerd vandaag. Behalve dat we de [Libra] organisatie een onafhankelijke organisatie noemen.

De koers van Facebook reageerde wel positief op de vragen van wetgevers. De aandelen van de techgigant stegen met ongeveer 2 procent.

Technologisch leiderschap van de V.S.

Zuckerberg stelde in de zitting dat de Libra voor een belangrijk deel voor het technologische leiderschap van de Verenigde Staten staat. En deze rol is niet vanzelfsprekend, volgens de CEO van Facebook. Daarom is een munt als de Libra van belang.

China kan deze rol van de Verenigde Staten overnemen. Want als een nieuwe wereldwijde stablecoin niet uit de Verenigde Staten komt, dat zal deze waarschijnlijk uit China komen, volgens Zuckerberg. Maar mochten regelgevers toch niets zien in het project van onder andere Facebook, dan zal Facebook de nieuwe munt niet steunen.

Facebook zal geen deel uitmaken bij de lancering van de Libra, als er geen toestemming van Amerikaanse regelgevers is.

Naast ondervraging over de Libra besteedden wetgevers veel tijd aan andere zaken van Facebook. Zo haalden verschillende wetgevers misstanden rond het bedrijf aan. Zoals het privacy schandaal met Cambridge Analytica.

Cryptomarkt daalt

De cryptomarkt zette, net voordat de zitting begon, een daling in. De Bitcoin noteert momenteel rond de 7.500 dollar, een laagste punt in maanden. De grootste cryptomunt ter wereld staat over een periode van 24 uur bijna 7 procent lager, volgens data van Coinmarketcap.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties