De laatste weken heeft de Bitcoin, en daarmee de gehele cryptomarkt, de stijgende koersen niet vast kunnen houden. Volgens John McAfee, Amerikaans ondernemer en bovendien cryptobull, geen reden tot paniek. Want zijn koersdoel van één miljoen dollar per bitcoin in 2020 staat nog steeds overeind.

McAfee reageerde maandag op twitter op het sentiment rond de prijsdalingen van de afgelopen weken. In de tweet vraagt hij zich af waarom het sentiment is gericht op de afgelopen weken. Terwijl we de afgelopen maanden een enorme rally achter de rug hebben.

Het jaar van de Bitcoin tot nu toe

Voor het jaar 2019 staat de Bitcoin in de plus. En niet zo’n beetje. De grootste cryptomunt ter wereld steeg in het nieuwe jaar met 7.030 dollar naar 10.776 dollar op het moment van schrijven. Dat is een rendement van 187, 66 procent volgens data van Coinmarketcap.

De laatste weken doet de Bitcoin het inderdaad minder. Waar er op 26 juni een jaarlijkse all-time-high van 13.387 dollar per bitcoin werd neergezet, noteert een bitcoin nu ongeveer 30 procent lager.

Ondanks de daling is de Bitcoin nog steeds een van de best presterende activa in 2019. De Wall Street Journal onthulde onlangs de resultaten van Grayscale Investments Bitcoin Trust, die volgens Cointelegraph 300 procent hoger staat dit jaar. Het investeringsfonds kan je als een aandeel kopen op de traditionele markten en volgt de prijs van de Bitcoin. Volgens de Wall Street Journal is de Bitcoin Trust het best presterende fonds in 2019.

Er staat veel op het spel voor McAfee

Er staat overigens heel wat op het spel voor McAfee. Een bitcoin hoeft niet perse een miljoen dollar te bedragen in 2020. Maar wel 500.000 dollar in 2020. Zo niet dan, stelde McAfee op twitter:

If not, I will eat my dick on national television.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties