Nu de cryptomarkt nog dieper is weggezakt, zijn de gevolgen daarvan steeds voelbaarder. Ook in de reële wereld. Zo heeft Steemit – een decentraal platform voor creatie van content – aangekondigd dat het gaat hertstructuren. Met als gevolg dat 70 procent van de medewerkers wordt ontslagen.

Ned Scott, de CEO van Steemit maakte dit bekend in een video op Youtube.

Steemit bestaat al sinds juli 2016 en heeft een eigen blockchain. Het platform heeft veel weg van Reddit en Medium. Alleen kunnen gebruikers van het Steemit-platform geld verdienen (in de vorm van Steem-tokens) als ze content creëren.

Een hogere bodem in de cryptomarkt was ingeschat

Scott zei dat hij de bodem in de cryptomarkt anders had ingeschat en daarom moet hij de maatregelen nemen.

“We hebben ons team juist uitgebreid over de afgelopen maanden en daarbij zijn we uitgegaan van een hogere bodem in de cryptomarkt. Sinds het moment dat de bodem lager is, zijn we gedwongen om meer dan 70 procent van onze medewerkers te ontslaan en onze organisatie te herstructureren.”, aldus Scott.

Scott noemde geen absoluut aantal medewerkers.

Verder stelde Scott dat een herstructurering nodig is omdat de opbrengsten in fiatgeld niet meer opwegen tegen de kosten van het draaien van een fullnode op het Steemnetwerk. Een fullnode is een computer die mede een blockchain draaiende houdt, zo valideert deze transacties.

Verder blijven de kosten van een fullnode op het Steemnetwerk stijgen.

Vastberaden om te blijven bestaan

Ondanks dat het financiële plaatje van Steemit is veranderd, is Scott vastberaden om door te zetten. En zich door de berenmarkt heen te vechten.

“Er is niets dat ik liever wil dan overleven en steemit.com operationeel houden. De missie om een geweldige community te bouwen moet dus in leven blijven.

Op de korte termijn zijn hiervoor kostenbesparende maatregelen nodig, voegde de CEO toe.

Op het moment dat Steemit begon had het een marktkapitalisatie van zo’n 157 miljoen dollar. Toen was het de zesde grootste cryptomunt. Maar op het moment is Steemit de 48e grootste cryptomunt met een marktkapitalisatie van 106 miljoen dollar, volgens data van Coinmarketcap.

Bron: Coindesk

Foto: iStock