Het zijn ‘gouden tijden’ om in crypto te zitten. Dat stelde de bekende cryptobull Tom Lee. Ondanks de huidige prijscorrectie en het feit dat deze de komende maanden nog zou kunnen aanhouden, is Lee nog steeds erg optimistisch op de lange termijn.

Lee is de mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors Рeen financieel adviseur op Wall Street. De cryptobull gaf recent drie redenen waarom de cryptomarkt onlangs is gecrasht.

Ook stelde Lee eerder in November zijn koersdoel voor een bitcoin bij. Voor het einde van het jaar zal een bitcoin 15.000 dollar noteren in plaats van 25.000 dollar. Alleen weigert hij zijn optimistische langetermijnvisie bij te stellen.

Over twee of drie jaar staan we weer hoger

Lee stelde namelijk in een interview op de BlockShow Asia 2018 conferentie dat we ons nog in de vroege dagen van crypto bevinden. Daarom heeft de prijs nog een lange weg naar boven te gaan. Hij zei:

“Er vindt een prijscorrectie plaats, waardoor de prijs [van een bitcoin] onder het 200 daags gemiddelde is gevallen. Maar als je wat tijd hebt, zal het weer stijgen. Het zal niet in drie maanden of in een jaar gebeuren, maar in twee of drie jaar. Het zijn gouden tijden om in crypto te zitten. Wanneer de Bitcoin weer boven het 200 daags gemiddelde komt, weten we dat er een stroom aan geld de markt zal betreden.”

Lee vervolgde: “Ondanks dat de Bitcoin op de korte termijn nog verder naar beneden kan gaan, verandert het feit niet dat we ons nog steeds in de vroege dagen van crypto bevinden. Crypto staat op het punt om een activaklasse te worden.”

10 miljoen per bitcoin!

Ook vergeleek de cryptobull de cryptomarkt met andere betalingssystemen. Hij stelde dat crypto in totaal zo’n 50 miljoen actieve adressen telt. Daar tegenover staat PayPal met 2,27 miljoen accounts en Visa en MasterCard met 4,6 miljard accounts.

Verder stelde Lee wanneer we de Bitcoin vergelijken met andere betalingssystemen in termen van sociale netwerkwaarde dan zou de Bitcoin over tien jaar 10 miljoen per munt waard kunnen zijn.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock