XRP, de cryptomunt van Ripple, zal in 2020 weer veel minder presteren dan de rest van de cryptomarkt, net zoals in 2019. De reden hiervoor is het enorme aanbod XRP dat Ripple nog in zijn schatkamer heeft, en dus in de markt kan dumpen. Althans dat zegt Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital.

Novogratz deed zijn voorspelling over XRP tijdens de TD Ameritrade National LINC 2020 conferentie. Hier sprak de fondsbeheerder een zaal vol financiële adviseurs toe. Toen Novogratz werd gevraagd wat hij van XRP vindt, zei hij:

Kijk, Ripple heeft 60 miljard XRP’s. Dat is heel veel. Als ik een aandeel koop en ik weet dat iemand er 10 miljard dollar van verkoopt tegen een bepaalde prijs, dan wordt ik niet opgewonden om te kopen. Volgens mij bleef XRP vorig jaar enorm achter op de markt. En ik geloof dat het dit jaar weer flink achter zal blijven.

Ripple reageert

Een woordvoerder van Ripple reageerde meteen op de uitspraak van Novogratz:

Deze uitspraken maken duidelijk dat Mike niet begrijpt hoe Ripple zijn aandeel in XRP beheert en niet de tijd heeft genomen om te lezen wat wij ieder kwartaal publiek maken. De toename van het aanbod door Ripple zijn XRP-verkopen is ook lager dan het nieuwe aanbod van BTC, BCH en ETH, etc.

Ripple maakt ieder kwartaal openbaar hoeveel XRP het in de markt heeft losgelaten. In het tweede kwartaal van 2019 was dat nog 251 miljoen dollar aan XRP, maar in het vierde kwartaal van 2019 was dat niets.

Galaxy Digital grote investeerder in Ripple

De uitspraak van Novogratz is op feiten gebaseerd, want Ripple heeft een enorm aantal XRP die het regelmatig verkoopt. Toch is Novogratz zijn visie ook opmerkelijk, omdat hij met Galaxy Digital een groot aandeel in het bedrijf Ripple heeft.

Galaxy Digital heeft voor 23,8 miljoen dollar in het bedrijf geïnvesteerd.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties