Een van de grootste voorstanders van en investeerder in crytovaluta, Mike Novogratz stelde dat Tether (USDT) de problemen die rond cryptomunt heersen aan zichzelf te danken heeft. Dit vertelde Novogratz Bloomberg op 18 oktober.

De grootste stablecoin Tether handelt namelijk al wegen onder de 1 dollar. Een teken dat er op duidt dat de markt de munt niet vertrouwt.

Gebrek aan transparantie

“Ik vind dat Tether geen goed werk heeft verricht op het gebied van het creëren van transparantie.”, zei de Novogratz op een conferentie in Frankfurt volgens Bloomberg.

Novogratz doelde hiermee onder andere op de schimmige bankpraktijken van Tether Limited – het bedrijf die de USDT in cirulatie brengt. Tether heeft namelijk veel geld offshore staan. Hierdoor is het moeilijker om de situatie van Tether te analyseren.

Een gebrek aan transparantie dus!

Vergelijking met concurrentie

Novogratz vergeleek Tether daarna met een andere stablecoin, Gemini dollar (GUSD).

Novogratz heeft een voorkeur voor andere stablecoins, zoals Gemini. Gemini heeft namelijk de bankpraktijken in de Verenigde Staten bij de State Street bank in Boston.

Daarnaast heeft de New York Department of Financial Services (NYDFS) in september Gemini goedkeuring gegeven om nieuwe GUSD te creëren. En heeft Gemini accountant BPM LLP in gehuurd om te getuigen dat de maandelijkse creatie van GUSD te verantwoorden is met de achter de hand gehouden dollars.

Na de conferentie in Frankfurt heeft Novogratz wel aangegeven op twitter dat de uitspraak van hem en de vergelijking met Gemini niet uit de context moet worden getrokken.

“Ik wil graag toevoegen dat de citaten van mij in de context moeten blijven, het laatste wat is wil doen is het verspreiden van FUD. Ik zei dat ik dacht dat Tether een dollar in bezit heeft voor elke USDT en dat wij er actief in handelen. Het feit dat bijna 700 miljoen dollar op een wettige manier is teruggekocht, is belangrijk.”

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock