Terwijl de wereldwijde markten vorige week daalden op het nieuws van de nieuwe coronavirusvariant omicron, was er één opmerkelijke winnaar. Een cryptomunt met dezelfde naam steeg fors nadat de Griekse letter in het lexicon van beleggers was gekomen.

De prijs van de tot nu toe obscure token, vertienvoudigde bijna van vrijdag tot maandagochtend. Het hoogste punt dat Omicron bereikte was $688. Het succes was echter maar van korte duur want hierna crashte de munt met maar liefst 75%.

Bitcoin daarentegen beleefde vrijdag zijn slechtste dag in twee maanden. De grootste cryptomunt ter wereld kende een daling van meer dan 8% toen beleggers aandelen en andere risicovolle activa dumpten ten gunste van veilige havens zoals goud en de Amerikaanse dollar.

Boom and bust

Het is niet duidelijk wanneer de Omicron-token precies werd gelanceerd. Gegevens over de prijs op CoinGecko waren pas beschikbaar vanaf 8 november. De Twitter feed van de munt heeft slechts iets meer dan 1 000 volgers.

Het is echter niet de eerste keer dat munten met een “bekende” naam fors stegen door de populariteit van gelijknamige series of memes. Van “Squid Game” tot dogecoin, kleine cryptocurrencies hebben dit jaar reeds fors geprofiteerd met zeer sterke stijgingen maar ook even sterke dalingen tot gevolg.

Bron: CNN
Foto: iStock