Volgens een nieuw onderzoek van AnChain.AI is 75 procent van het transactievolume op de EOS-blockchain nep. Daarnaast wordt 51 procent van de accounts beheert door bots. In het eerste kwartaal van 2019 werd 6 miljoen dollar aan waarde verstuurd door kwaadwillige bots, zo concludeert het onderzoek.
AnChain.AI is een op kunstmatige intelligentie gebaseerd beveiligingsbedrijf voor blockchains. Tot nu toe voerde AnChain het grootste onderzoek naar botactiviteit uit op de blockchain van EOS.
Het is dus zo dat veel decentrale applicaties (Dapps), die op de blockchain van EOS draaien, niet door mensen worden gebruikt. Driekwart van het gebruik van de Dapps van EOS is niet echt.
‘Bots zijn een bedreiging voor crypto’
Victor Fang, de CEO van Anchain, stelde dat bots een bedreiging zijn voor de integriteit van de blockchainindustrie. Zo wordt het transactievolume en actieve accounts vaak gebruikt om de technologische validiteit van een blockchain te meten. Als deze statistieken niet meer te vertrouwen zijn, is dat een probleem volgens Fang.
AnChain.AI onderzocht miljoenen transacties van de top 10 gokplatformen op de EOS-blockchain. De reden daarvoor is dat 65 procent van de EOS-transacties van deze ‘gok-Dapps’ komt, zo stelt AnChain.AI.
Met de kracht van kunstmatige intelligentie kon AnChain.AI hyperactieve accounts opsporen, oftewel bepaalde transactiepatronen. Op basis van deze analyse wist AnChian.AI vast te stellen of transacties werden uitgevoerd door bots die louter het transactievolume wilden opvoeren.
Waarom worden er überhaupt bots gebruikt?
Volgens Fang worden er bots gebruikt, omdat Dapps hun ranking willen opvoeren. Daarnaast zal ook de liquiditeit van de Dapp-tokens omhoog gaan door het gebruik van bots.
Als een Dapp zeer actief lijkt, zullen andere mensen de Dapp eerder gebruiken. Zie het als het netwerkeffect: hoe meer mensen iets gebruiken, hoe interessanter het wordt om het ook te gebruiken.
Bron: Coindesk
Foto: iStock