Sommige mensen hebben een glazen bol, en sommige niet. Anthony ‘Pomp’ Pompliano heeft er een met 75 procent zekerheid. Want volgens ’the Pomp’ zal de Bitcoin voor het einde van 2020 de 100.000 dollar aantikken. Hij geeft het een kans van 75 procent.

Volgens de mede-oprichter van Morgan Creek Digital Assets, een vermogensbeheerder in crypto, zal de stijging van bitcoin een gevolg zijn van puur vraag en aanbod. Dat is van toepassing op de Bitcoin, want in mei 2020 zal er een volgende ‘halving‘ plaatsvinden.

Een halving is de gebeurtenis waar de opbrengsten van miners worden gehalveerd. Waar miners nu 12,5 bitcoins per gemijnd blok krijgen, zullen ze er in mei 6,25 bitcoins krijgen. En dat heeft effect op het aanbod, dat minder zal worden.

75 procent zekerheid kan stijgen naar 90 procent, als…

Volgens de vermogensbeheerder zal de huidige trend die we nu zien doorzetten. De redenen hiervoor zijn volgens Pomp de toenemende erkenning van crypto, de instroom van professioneel kapitaal, recordhandelsvolumes en de wereldwijde instabiliteit. Deze instabiliteit zal er voor zorgen dat de Bitcoin steeds meer als veilige haven wordt gezien. Daaraan voegde Pomp toe:

Tijd is de grootste advocaat van bitcoin.

Want de kans dat een bitcoin tegen 2021 op 100.000 dollar noteert, zal aanzienlijk toenemen, als de huidige trend doorzet. Een toename van 75 procent naar 90 procent, zegt de vermogensbeheerder.

‘Er zal meer volatiliteit zijn’

Volgens Pomp zal de weg naar 100.000 dollar gepaard gaan met ups en downs. Zo zei hij:

Vorig jaar augustus voorspelde ik dat een bitcoin naar 3.000 dollar zou gaan voordat het zou stijgen naar 10.000 dollar. En dat deed het ook. Nu denk ik dat het naar 100.000 dollar zal gaan, maar… Er zal meer volatiliteit zijn: er zullen parabolische stijgingen zijn, zoals we in juni zagen en dan heb je correcties van 20 tot 30 procent. Op de weg zullen veel mensen lokale toppen voorspellen, ze zullen niet correct zijn.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock