PayPal zet verdere stappen in de cryptomarkt. Het bedrijf neemt crypto-bedrijf Curv over als onderdeel van zijn inspanningen richting de cryptowereld.

Curv, dat opgericht werd in 2018, voorziet bedrijven van beveiligingstechnologie voor digitale activa die wordt geleverd als een clouddienst. PayPal verklaarde dat de deal zal helpen bij het versnellen en uitbreiden van zijn ondersteuning van cryptocurrencies en digitale activa.

Een persoon die nauw betrokken is met de zaak vertelde aan CNBC dat PayPal minder dan $200 miljoen voor Curv zal betalen. Er wordt verwacht dat de transactie in de eerste helft van 2021 zal afgerond worden.

Jose Fernandez da Ponte, vicepresident van PayPal, stelt:

De overname van Curv maakt deel uit van onze inspanningen om te investeren in talen en technologie om onze visie op een meer inclusief financieel systeem te realiseren.

Vol voor crypto

De deal komt slechts een paar maanden nadat PayPal zijn eerste stappen op de cryptomarkt zette. In oktober verklaarde het bedrijf dat een verschuiving naar digitale activa onvermijdelijk is.

Hiernaast heeft PayPal onlangs ook een nieuwe bedrijfseenheid opgericht die zich focust op blockchain en crypto. Curv zal zich bij deze nieuwe afdeling aansluiten.

Bron: CNBC

Foto: iStock