Peter Schiff, een bekende gold bug, uitte onlangs kritiek op de Bitcoin. Schiff wees op het feit dat iedere activaklasse een eindejaarsrally ondergaat, behalve de Bitcoin. En daarmee stelt de gold bug wederom niet zeker te zijn over de fundamentele waarde van de digitale munt.

Onlangs zette de Amerikaanse aandelenmarkten nog nieuwe recordhoogtes neer. Daarnaast heeft ook goud de weg naar boven gevonden. Eigenlijk doen alle bekende activaklassen het goed, wat samenvalt met stimulerende centrale banken. Behalve het ‘digitale goud’ doet het minder, zoals bitcoins ook wel worden genoemd. Schiff reageert daarop met een tweet:

Geen correlatie

Dat de Bitcoin niet meegaat met de andere grote markten zou men ook als positief kunnen zien. Dat geeft Schiff eigenlijk ook al aan in zijn tweet. Zo heeft het prijsverloop van de Bitcoin geen samenloop met die van andere activa, wat ook wel correlatie wordt genoemd.

Door het gebrek aan correlatie wordt de Bitcoin door verschillende marktkenners als een goede toevoeging aan de beleggingsportefeuille gezien. Want door het gebrek aan correlatie kan je met de Bitcoin veel diversificatie binnen je portefeuille aanbrengen.

Beste presterende activa van 2019

Aan het einde van 2019 doet de Bitcoin het minder, zoals Schiff noemt. Wel is de digitale munt de best presterende activa aan het einde van het jaar. Zo boekte de digitale munt een winst van bijna 100 procent. De Dow Jones boekte ter vergelijking in 2019 een winst van ‘slechts’ 36 procent.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties