Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Mensen blijven thuis en wat kan je dan doen? Bijvoorbeeld op het internet informatie zoeken over bitcoins. Dat is precies wat er gebeurt in China. Volgens de Chinese zoekmachine Baidu is het aantal zoekacties naar ‘Bitcoin’ gestegen met 183% in de afgelopen 30 dagen.

Chinezen werden als eerst getroffen door het coronavirus en zitten al langer in quarantaine dan bijvoorbeeld het Westen. Doordat het sociale leven grotendeels ophoudt, is het logisch dat men meer tijd achter het scherm doorbrengt en dat leidt volgens een Chinees rapport dus ook tot meer interesse in bitcoins.

In China is Baidu veruit de grootste zoekmachine. Voor Chinezen is het niet mogelijk om via Google te zoeken, omdat deze is verboden door de autoriteiten.

Ook in Verenigde Staten meer interesse

Maar niet alleen in het Verre Oosten wordt meer informatie over bitcoins gezocht. Aan de andere kant van de wereld, de Verenigde Staten, lijken mensen hetzelfde gedrag te vertonen. Hoewel men hier nog niet lang en overal in quarantaine zit, is er ook bij Google een aanzienlijke stijging te zien van het aantal zoekacties naar ‘Bitcoin’.

Met name op 13 maart, de dag na de halvering van de cryptomarkt, was er een flinke stijging van het aantal zoekacties. Toch blijft het aantal zoekacties ook na 13 maart op een twee keer zo hoog niveau dan voorheen. Zo is te zien op een grafiek van Google Trends.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties