Het sociale mediaplatform Reddit gaat tokens op de blockchain van Ethereum gebruiken. In eerste instantie alleen voor gebruikers van de zogenoemde subreddits /r/Cryptocurrency en /r/FortniteBR. Momenteel wordt het gebruik van de tokens getest.

Reddit heeft op dit moment 430 miljoen gebruikers en gaat de tokens gebruiken als ‘community points’. Deze houden voor voor iedere gebruiker bij hoeveel ze aan de digitale gemeenschap bijdragen. Daarnaast krijgen gebruikers met de tokens toegang tot privileges en speciale features op het platform.

Reddit heeft alvast een handleiding gemaakt gemaakt voor het gebruik van de tokens, die in de subreddit van /r/Cryptocurrency MOON heten en BRICKS bij Fortnite. Een woordvoerder van Reddit zei over de tokens:

We verkennen altijd wegen om interactie in onze gemeenschap te bevorderen. Met Comminity Points werken we exclusief met twee gemeenschappen om deze functie te testen en feedback te verzamelen.

Use case van de tokens

Gebruikers kunnen de Reddit ERC-20 tokens verdienen door actief deel te nemen in de gemeenschap. Bijvoorbeeld door te posten of commentaren te leveren. De precieze parameters hoe de tokens in circulatie komen zijn nog niet bekend.

Wel zullen de tokens uiteindelijk een waarde hebben, omdat ze voor gebruikers bepaalde digitale functies vrijgeven, zoals GIFs of badges. Daarnaast geven de tokens extra stemrecht binnen de gemeenschap.

In de subreddit van Fortnite staat:

De tokens kunnen vrij worden verhandeld en worden gebruikt voor ieder doel binnen de gemeenschap. Momenteel kunnen ze worden gebruikt voor het weergeven van reputatie, geven ze exclusieve GIFs of badges en geven ze een zwaardere weging voor stemmen in polls.

Eerst goed testen

Nu wordt het gebruik van de tokens alleen nog getest op het Rinkeby testnet van Ethereum. Dit blijft zo tot en met de zomer. Daarna moeten de tokens naar de blockchain van Ethereum gaan en voor het echt worden gebruikt. Tenminste, als het testen goed gaat.

Bron: TheBlock, Forbes

Foto: iStock

Reacties