Steeds meer mainstream investeerders zien heel veel potentieel in de Bitcoin. De laatste in dit rijtje is Raoul Pal, oprichter en CEO van Real Vision. Hij voorziet een prijs per bitcoin van 467.000 dollar op de lange termijn.

Pal is niet de enige investeerder die een bitcoin bij de huidig prijs vele malen over de kop ziet gaan. Eerder maakte hedgefondsmanager Mark Yusko en ex-Wall Street handelaar Max Keiser vergelijkbare voorspellingen. Zij voorzien een prijs van 500.000 dollar op de lange termijn.

Daarvoor moet de digitale munt alleen wel aan twee voorwaarden voldoen. Ten eerste groter dan goud worden en ten tweede moet het ecosysteem van de munt sterk blijven. Volgens Pal, die met Keiser sprak, is dat zeker mogelijk. Hij zei:

Als het een ecosysteem wordt, en wij geloven dat het dat wordt waardoor het in een positieve spiraal terecht komt, dan denk ik dat een marktkapitalisatie van 10 biljoen dollar makkelijk haalbaar is.

Hogere prijs = meer aandacht

Volgens Pal is het belangrijk dat grotere investeerders de markt betreden. Want hoe meer kapitaal er binnen komt, hoe hoger de prijs, hoe meer mensen de markt betreden. In deze positieve spiraal moet de Bitcoin zien te komen. Pal zei:

Hoe hoger de prijs, hoe meer mensen de markt betreden.

En dat kan volgens de investeerder snel gaan. Zeker nu het halvingevent net heeft plaatsgevonden. Volgens Pal wordt het interessant hoeveel kapitaal hierdoor naar de markt komt. Hij ziet dit eerder mee dan tegenvallen.

Ik denk dat het veel mensen gaat verbazen.

Professionele investeerders positief gestemd

Vrij recent maakte Paul Tudor Jones, een hedgefondsveteraan, bekent ook op bitcoins in te spelen. Hij ziet in de digitale munt een ideale verzekering tegen de hoge inflatie die hij voorspelt.

Daarnaast krikte ook de anonieme Nederlandse investeerder PlanB zijn koersdoel op naar 288.000 dollar voor de komende jaren. PlanB zegt een hoge investeringsfunctie binnen de Nederlandse pensioenwereld te hebben.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties