Ripple (XRP) streefde vandaag Ethereum voorbij qua marktkapitalisatie. Op het moment van schrijven is Ethereum weer de op een na grootste cryptovaluta. Alleen ontlopen de twee cryptomunten elkaar niet veel. De plaatswisseling komt doordat XRP bijna 15 procent is gestegen over een periode van 24 uur, volgens data van Coinmarketcap.

De reden van de koersstijging van XRP is onduidelijk. Een mogelijke factor is de adoptie van Xrapid door betalingsverlener Sendfriend. Xrapid is namelijk een product van Ripple. Het product moet zorgen voor efficiëntere betalingen tussen landsgrenzen.

Banken of betalingsverleners, zoals Sendfriend kunnen Xrapid gebruiken om efficiëntere transacties mogelijk te maken. Xrapid gebruikt XRP als hoofdingrediënt om internationale transacties mogelijk te maken. Daarom is adoptie van Xrapid positief voor de vraag naar XRP.

Wat is Sendfriend?

Sendfriend is een betalingsverlener die zich vooral richt op arbeidsmigranten die geld sturen naar familie in het moederland. Nu moeten deze vaak hoge transactiekosten betalen.

Door het gebruik van Xrapid zullen deze kosten veel lager liggen. Sendfriend stelt dat het de transactiekosten met 65 procent naar beneden brengt met het gebruik van de blockchaintechnologie – ten opzichte van de gemiddelde kosten in de internationale betalingsindustrie.

Sendfriend werkt samen met Barclays, Mastercard, MIT, Harvard Business School en Deloitte.

De cryptomarkt op het moment

Op het moment van schrijven ontloopt XRP Ethereum slechts 600 miljoen dollar aan marktkapitalisatie, wil XRP Ethereum weer van de plaats stoten. Echter stond XRP vandaag wel kort op plek nummer twee, zo laat data van Coinmarketcap zien.

Het is overigens niet de eerste keer dat XRP Ethereum van plek twee stoot. Zo stond XRP eind 2017 ook hoger dan Ethereum. Toen ook na positieve geluiden over Xrapid.

Bron: Todaysgazette, Coinmarketcap

Foto: iStock, Coinmarketcap