De Midterm-verkiezingen in de Verenigde Staten blaast leven in voorspellingsmarkt Augur. Zo staat er op het Augur-platform momenteel bijna 2,2 miljoen dollar op het spel. Een maand geleden was dat nog 1,2 miljoen dollar.

Dat laat data van Predictions.Global zien. Een platform die inzicht geeft in de voorspellingsmarkt van Augur.

Augur is een applicatie die draait op de blockchain van Ethereum en maakt gebruik van slimme contracten. Als je op het platform de uitkomst op een vraag juist voorspelt dan krijg je je inzet plus een bonus automatisch terug. Het is dus vergelijkbaar met online gokken, alleen betaal je veel minder bemiddelingskosten.

Winnen de democraten of de republikeinen?

De markt gelooft dat de democraten de verkiezingen gaan winnen. De vraag op Prediction.Global over de verkiezingen luidt: “Which party will control the House after 2018 U.S. Midterm Election?”

70 procent van de mensen gelooft dat de democraten zullen winnen. Totaal staat er voor deze vraag 800.000 dollar op het spel. 11 december zal duidelijk worden voor de Augur participanten wie wint en wie niet.

De verkiezingsvraag over de VS is dus zeer populair op het platform. Zo’n 36 procent van de waarde op het platform zit in de verkiezingsvraag.

Laag aantal actieve gebruikers voor Augur

Ondanks de toegenomen inzet wil het gebruikersaantal van het voorspellingsplatform niet omhoog. Volgens DappRader zit het aantal dagelijkse gebruikers tussen de 19 en 56 over de maand oktober. Dit is nog altijd veel lager dan de all-time-high van 256 gebruikers op een dag.

Maar er is toch een goed vooruitzicht voor Augur volgens Ryan Berckmans, mede-oprichter van Predictions.Global. Zo stelt hij dat diversificatie van de vragen op het platform goed zijn voor de vooruitzichten.

Bron: Coindesk, Predictions.Global

Foto: iStock