De Bitcoin was lang het grootste betalingsnetwerk in de cryptomarkt. Maar momenteel moet de munt zijn gelijke kennen in Ethereum. De waarde van het aantal dagelijkse betalingen is op beide blockchains namelijk nagenoeg gelijk. Dat blijkt uit onderzoek van Messari.

In 2020 steeg de waarde van het aantal betalingen van zowel de Bitcoin als Ethereum. Toch steeg die van Etehreum harder en staat momenteel gelijk met de Bitcoin. Momenteel verwerken beide netwerken zo’n 1,5 miljard dollar aan betalingen per dag.

Zo is te zien op een grafiek van Messari:

Stablecoins op Ethereum groter aandeel

De verhandelde waarde op Ethereum wist harder te stijgen dan op Bitcoin door verschillende redenen. Allereerst is de waarde van Ethereum zelf harder toegenomen dan die van de Bitcoin. Zo steeg het ETH/BTC paar met 38 procent in 2020, volgens data van Tradingview.

De andere reden voor de hogere verhandelde waarde is dat het aantal stablecoins dat gebruik maakt van Ethereum hard is gestegen. Het aandeel van stablecoins op het netwerk noteert dan ook flink hoger, zo onderzocht Messari. Momenteel zijn stablecoins goed voor 80 procent van de verhandelde waarde op Ethereum.

USDT

In 2020 is Ethereum ook het grootste platform voor stablecoins geworden. Eerst was deze eer aan het platform Omni, die voorheen USDT huisvestte. Nu is USDT, de grootste stablecoin ter wereld, voor het grootste gedeelte overgestapt op Ethereum.

Tether heeft in 2020 flink USDT bijgemaakt. Zo is het aantal USDT in omloop in 2020 gestegen met 2,3 miljard naar een totaal van 6,3 miljard.

Bron: Decrypt

Foto: iStock

Reacties