Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van de Bitcoin, zou de Nobelprijs voor de Vrede moeten krijgen. Dat stelde Anthony Pompliano voor, omdat de digitale munt niet gebaseerd is op geweld, zoals fiatgeld dat wel is.

Pompliano is een bekende bitcoinbull en mede-oprichter van Morgan Creek Digital, een vermogensbeheerder met de focus op crypto. Hij deed zijn uitspraak in een tweet:

Waarom is fiatgeld gelinkt aan geweld?

Volgens Pompliano is fiatgeld, zoals dollars en euro’s, er alleen, doordat overheden geweld kunnen gebruiken. De reden dat de dollar de grootste munt ter wereld is (oftewel de wereldwijde reservemunt), komt doordat de Verenigde Staten de grootste militaire macht heeft. Hierdoor zal bijna iedereen ter wereld dollars zal accepteren.

En dat is niet alleen nu met de Verenigde Staten het geval. Want verschillende voorbeelden in de geschiedenis laten zien, dat het land met de meeste militaire macht de machtigste munt ter de wereld heeft.

Volgens de bitcoinbull kan de Bitcoin ook de status van wereldwijde reservemunt bereiken. Alleen daarvoor is er geen leger nodig die deze status met geweld afdwingt.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties