De zakenbank Galaxy Digital, met de focus op crypto, verkoopt aandelen in Block.one ter waarde van 71,2 miljoen dollar. Block.one is de maker van de cryptomunt EOS. De reden voor de verkoop is een te grote positie in Block.one. Galaxy claimt dat het een winst van 123 procent heeft gerealiseerd op de aandelen.

Galaxy Digital is opgericht door Michael Novogratz. Hij is onder andere een voormalig hedgefondsmanager en is nu vooral bekend om zijn koersdoelen voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Block.one kocht de aandelen van Galaxy

Galaxy Digital herbalanceerde zijn portefeuille nadat het belang in Block.one aanzienlijk was gestegen. Momenteel heeft de zakenbank nog aandelen van Block.one, maar deze zijn niet meer goed voor een significante positie in het bedrijf. Zo zei Novogratz:

De aanvaarding van het bod van Block.one op de aanbesteding weerspiegelde een beslissing om de portefeuille opnieuw in evenwicht te brengen met een passende spreiding. De positie was namelijk toegenomen dankzij een flinke stijging ten opzichte van de rest van de portefeuille.

Block.one kocht dus zijn eigen aandelen van Galaxy Digital. Deze transactie is onderdeel van het buyback programma van Block.one. Het bedrijf wil 10 procent van de eigen aandelen terugkopen.

Galaxy en Block.one zijn nog steeds verbonden

Galaxy Digital en Block.one werken nog steeds samen na de transactie. Zo zijn de bedrijven met elkaar in verbinding dankzij een venture capital fonds, die ze in januari 2018 hebben opgericht. Het fonds, genaamd Galaxy EOS VC Fund, ondersteunt start-ups die gebruik maken van de EOS-blockchain.

Bron: Coindesk

Foto: iStock