2020 is het jaar dat de Bitcoin de recordstand van 20.000 dollar weer zal testen. Dat verwacht Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital en een bekende bitcoinbull. Maar mocht de voorspelling niet uitkomen, dan zou dat voor de investeerder een reden kunnen zijn om de munt op te geven.

Novogratz heeft zich in het verleden vaker de prijs per bitcoin trachten te voorspellen. De laatste voorspelling deed hij in een interview met CNBC en daar gaf hij aan dat het nu menis is:

Dit is het jaar van de Bitcoin en als het voor het einde van het jaar niet omhoog gaat, dan laat ik de Bitcoin misschien wel voor wat het is.

Matige voorspellingen

Het trackrecord van Novogratz spreekt niet in het voordeel van de Bitcoin. In het verleden heeft hij vaker optimistische voorspellingen gedaan over de digitale munt. Bijvoorbeeld in 2019. Toen meende de investeerder dat de munt voor het einde van het jaar 20.000 dollar zou bedragen.

Wel spreekt de prijsactie van de laatste weken spreekt in het voordeel. Op 12 maart, zwarte donderdag voor de markten, daalde een bitcoin naar 3.600 dollar. Hierna wist de digitale munt te herstellen en heeft een serie van hogere bodems en toppen neergezet. Momenteel noteert de mun rond de 7.000 dollar.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties