De Stellar Development Foundation heeft op maandag 55 miljard XLM vernietigd. Dat kondigde Denelle Dixon aan, de CEO van de stichting achter de cryptomunt. Na de ‘burn’ staat het totale aanbod XLM op 50 miljard, waarvan 20 miljard XLM in vrije omloop zijn.

Meer dan de helft van alle XLM werd dus deze week verbrand. Deze munten hebben alleen nooit de markt gezien, aangezien ze alle tijd zaten opgeslagen in de portefeuille van de Stellar stichting. Nu heeft deze stichting nog 30 miljard XLM.

De prijs van de cryptomunt reageerde en is over de afgelopen 24 uur veruit de grootste stijger in de top 10 cryptomunten, volgens data van Coinmarketcap. XLM steeg met ruim 14 procent.

En die stijging is logisch, want een aanzienlijk minder aantal munten zal de markt betreden. Daardoor komt er minder aanbod en zal er dus in de toekomst minder druk op de prijs komen te liggen.

Onmogelijk om alles in de markt te brengen

Dixon kondigde de burn van de munt aan op Stellar Meridian, een jaarlijkse conferentie van de munt. Volgens Dixon zou het moeilijk worden om de munten de markt te laten betreden. En daarom was het vernietigen van de munten de meest logische keuze.

We dachten niet van we vernietigen de munten. Nee, we vroegen ons af ‘wat willen we?’. Natuurlijk wilden we de XLM die we hadden graag gebruiken. Alleen het zou zeer moeilijk worden om ze in de markt te brengen.

De Stellar Foundation keek daarom hoeveel XLM het wel in de markt zou kunnen krijgen over een periode van 10 jaar. Tot dit nummer is het aanbod XLM afgebouwd, zei Dixon.

Aanzienlijke reductie in weggeefprogramma’s

De Stellar Foundation gebruikt XLM die het heeft voor verschillende doelen. Uiteindelijk allemaal om de adoptie van de munt te bevorderen. Zo gebruikte de Foundation XLM bij partnerschappen of verschillende weggeefprogramma’s. Voorbeelden zijn die bij Coinbase of Blockchain.

Vooral het aantal XLM dat voor weggeef programma’s was gereserveerd is aanzienlijk verminderd. Namelijk van 43,5 miljard tot 6 miljard.

Bron: Coindesk, Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties