China ziet het minen van bitcoins niet langer als vijandig. Dat hebben de autoriteiten in het land bevestigd met een officieel document. En dat is zeer positief voor de digitale munt. Althans volgens verschillende ontwikkelaars als Samson Mow, CSO bij Blockstream.

Eerder dit jaar overwoog China om miners van bitcoins, maar ook andere cryptomunten, aan te pakken. De business zou te vervuilend zijn, omdat het delven van cryptomunten zeer veel energie verbruikt. Naast miners stonden er meerdere sectoren op de lijst om verboden te worden.

Nu kwamen de autoriteiten met een definitieve lijst, en daar staat minen niet tussen.

‘Bullish voor Bitcoin’

Dat miners van de eliminatielijst worden verwijderd is bullish voor de Bitcoin. Tenminste volgens Mow. De directeur bij Blockstream zei:

De Chinese National Development and Reform Commission heeft het minen van cryptomunten verwijderd van de lijst met sectoren die het land wil vernietigen. Bullish voor Bitcoin.

Dat Mow dit bullish vindt voor de grootste cryptomunt ter wereld is niet gek. Want meer dan de helft van de hashrate van de Bitcoin komt uit China vandaag. Volgens verschillende onderzoeken zelfs 60 procent. Daarnaast wordt vrijwel alle hardware om cryptomunten mee te delven in China gemaakt.

China is de hemel voor miners

De reden dat zoveel miners uit China komen heeft twee redenen. Ten eerste wordt de hardware in het land gemaakt. En dat is logisch, omdat de productie van de hardware die bitcoin miners nodig hebben, in China zeer laag ligt.

Ten tweede zijn de energieprijzen in het land heel laag. Chinese miners betalen wel 3 keer zo weinig voor elektriciteit dan een normaal huishouden in Nederland of België.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties