Stripe gaat bedrijven toestaan hun gebruikers te betalen via cryptocurrencies, te beginnen met Twitter. Dit is het nieuwste teken van hoe grote financiële bedrijven warmlopen voor digitale activa.

Het op $95 miljard gewaardeerde betalingsbedrijf verklaarde op vrijdag dat het handelaren de mogelijkheid gaat bieden om uitbetalingen te doen via de stablecoin USDC. Stablecoins zijn tokens die gekoppeld zijn aan fiatvaluta om een stabiele prijs te behouden.

Twitter zal het eerste bedrijf zijn dat de nieuwe betaalmethode integreert. Vanaf vrijdag zal Twitter een bepaald aantal creators hun inkomsten in USDC laten ontvangen.

Het is de eerste belangrijke stap van Stripe sinds het 4 jaar geleden de ondersteuning voor bitcoin stopzette. De in San Francisco gevestigde startup stopte in januari 2018 met het accepteren van betalingen met bitcoin. Het bedrijf verwees naar de beruchtheid van de digitale munt voor volatiele prijsschommelingen en een gebrek aan efficiëntie bij het uitvoeren van alledaagse transacties.

Polygon

De crypto-uitbetalingsfunctie van Stripe zal draaien op het Polygon-netwerk. Dit is een zogenaamde Layer 2-oplossing die bovenop het Ethereum-netwerk gebouwd is om transacties sneller en tegen lagere kosten af te handelen. Bitcoin, ether en andere crypto worden immers vaak geconfronteerd met de kritiek dat transacties te duur zijn en te lang duren.

Stripe is niet het enige bedrijf dat zijn platform openstelt voor digitale valuta, in feite is het bedrijf vrij laat in deze stap. Visa, Mastercard en PayPal hebben reeds allemaal hun eerste stappen in de sector genomen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Comments