De Bitcoin heeft onlangs weer het niveau van 4.000 dollar herwonnen. Alleen de cryptomunt heeft nog een lange weg naar boven te gaan, wil het weer nieuwe highs neerzetten. De grote vraag: wat is hier voor nodig?

Garrick Hileman, onderzoeker bij de London School of Economics, heeft een antwoord. Volgens hem is de Bitcoin digitaal goud. Wie kopen er digitaal goud? Nou, centrale banken. Nu stelt Hileman niet dat centrale banken al bitcoins kopen. Maar als ze het doen, dan zal de impact enorm zijn.

Bitcoins worden vandaag de dag vooral als digitaal goud gebruikt. De vraag daarom: wie kopen er digital goud? Als centrale banken beginnen met het accumuleren van bitcoins, dan kan de impact enorm zijn op de prijs.

Bitcoin zouden ook als reserve kunnen dienen

Centrale banken zorgen voor de creatie van geld in onze maatschappij. Voor het gecreëerde geld hebben de banken wel enige reserves nodig. Deze reserves houden ze achter de hand om de waarde van het geld te garanderen. Die reserves bestaan nu voornamelijk uit goud en enkele internationale munten, zoals dollars en euro’s.

Bitcoins zouden ook als zo’n reserve kunnen dienen. Ze zijn immers schaars, zo is er een beperkt aanbod.

Alleen centrale banken staan er om niet bekend dat ze positief tegenover cryptomunten staan. Centrale banken vertrouwen de technologie niet helemaal, zo stelt Forbes.

Maar Hileman ziet momenteel positieve ontwikkelingen in de wet. Zo stelt hij:

Wanneer de regelgeving strenger wordt, hebben we gezien dat de prijs van een bitcoin eerder positief reageert. Het heeft geholpen om de Bitcoin te legitimeren… regelgevers hebben over het algemeen niet geprobeerd om bitcoins en andere cryptomunten te verbieden. In de beginjaren van de Bitcoin werd dit nog wel gevreesd.

Bitcoinfutures bewijzen goedkeuring van crypto

Hileman kijkt bijvoorbeeld naar de handel van bitcoinfutures bij CME. Volgens hem is dit een ‘stilzwijgend goedkeuring’ van de bitcoin en de gehele cryptoindustrie.

De wetshandhaving zal het namelijk de handel in illegale dingen niet toelaten. Daaraan voegde Hileman toe:

Er is een groeiende erkenning dat bitcoins hier nog lang zullen zijn.

Bron: Forbes

Foto: iStock