India maakt zichzelf kwetsbaar voor corruptie als het een verbod op cryptomunten zal doorzetten. Aldus Tim Draper, een van de vroege investeerders in bitcoins. De investeerder moedigt de Indiase premier Narendra Modi dan ook aan om bitcoins legaal te maken.

India is een van de grootste economieën ter wereld en bovendien de snelst groeiende. Er wonen ongeveer 1,3 miljard mensen en een heel groot gedeelte van deze is jong. Er zou dus veel vraag naar crypto’s uit het land kunnen komen.

Alleen momenteel heerst er nog veel onduidelijkheid of cryptomunten nou wel of niet legaal zijn. Vooralsnog zijn ze ook niet definitief illegaal.

Modi moet nu doorpakken

Enkele jaren geleden besloot Modi om het geldsysteem te hervormen. Hij haalde enkele biljetten, die vooral in het zwarte circuit werden gebruikt, uit de circulatie. Dit schaadde de economie, maar ging ook corruptie tegen.

Volgens Draper een goede zet. Maar door niet verder te gaan met hervormen, zoals geen bitcoins toe te laten, zal er alleen maar meer ruimte zijn voor corruptie.

Ik dacht dat het een goede zet was; hij wil af van corruptie en het zijn land uit krijgen. Maar door Bitcoin te blokkeren, creëert hij alleen maar meer corruptie en dat kan zeer gevaarlijk zijn voor het land.

Daaraan voegde Draper toe dat hij echt hoopt dat Modi de Bitcoin zal omarmen en niet terug gaat naar de oude situatie. En dat zal India gaan, als het de Bitcoin en andere crypto’s niet legaal zal maken.

Wie wil de Indiase munt nou echt gebruiken?

Bovendien zouden bitcoins in India een ideale uitkomst kunnen zijn. Want de huidige nationale munt, de rupee, is niet een hele sterke, omdat het zijn waarde niet behoudt. Tenminste zo zei Draper:

Wie wil nou de rupee gebruiken? Ieder jaar daalt het 20 procent in waarde. Niet echt logisch.

Bron: Indicanews

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties