Vrijdag vond er een megaverschuiving plaats op de blockchain van de Bitcoin. 94.505 bitcoins, met een waarde van ongeveer 1 miljard dollar, werden verstuurd naar een wallet. Hiermee is de wallet in een klap het rijkste op de blockchain van de Bitcoin. Wel op cryptobeurzen na.

De blockchain van de Bitcoin is voor iedereen in te zien. Dus kan je alle transacties die plaatsvinden zien. Evenals de hoeveelheid bitcoins die wallets bezitten. Bijvoorbeeld op BitInfoCharts, waar het nieuwe rijkste bitcoinadres dan ook te zien is:

Waaraan is de transactie gelinkt?

De megatransactie heeft een aantal geruchten ontwaakt in de Bitcoin-community. De vraag waaraan de transactie gelinkt zou kunnen zijn, kwam bij verschillende personen op.

Twee opties worden het meest waarschijnlijk geacht. De transactie zou gelinkt kunnen zijn aan het nieuwe Bakkt Warenhuis. Een andere optie zouden de geliquideerde munten van PlusToken kunnen zijn. PlusToken was een piramidespel ter waarde van enkele miljarden dollars.

De geruchten waren genoeg reden voor TokenAnalyst, een blockchainanalyticus, om de zaak eens grondig te onderzoeken. De analist concludeerde uiteindelijk dat het merendeel van de bitcoins van de cryptobeurs Huobi afkomstig is. Zo liet het zien in een graphic.

Bron: Coindesk, Finance Magnates

Foto: iStock

Reacties