Bewijs is er, dat de machtigste persoon ter wereld zich met bitcoins en andere crypto’s bezighoudt. President Donald Trump stuurde op donderdag een tweet waarin hij zich uitlaat over de Bitcoin. Hij is alleen geen fan…

President Trump tweet er wat op los. Zo laat hij zich maar wat graag uit over de traditionele markten. En dan vooral de Amerikaanse aandelenmarkt. Nu heeft hij ook zijn weg naar de cryptomarkt gevonden. Maar in zijn tweet zegt hij geen fan te zijn van crypto’s. Er is volgens Trump maar één munt: de Amerikaanse dollar.

Ook Libra is gebaseerd op lucht

Ook heeft Trump het over de Libra van Facebook en een aantal andere bedrijven. Volgens Trump behoort het nieuwe project tot dezelfde categorie als andere cryptomunten: het is gebaseerd op lucht. En daarom zal het geen status krijgen en mensen zullen het niet vertrouwen.

De president van Amerika zegt dat de club achter de Libra eerst een banklicentie moet bemachtigen, voordat het zich met financiële zaken bezig kan houden, zoals het uitgeven van een munt.

Als Facebook en andere bedrijven een bank willen worden, dan moeten ze een banklicentie aanvragen en onderhevig worden aan alle bankregels. Net zoals alle andere banken, nationaal en internationaal.

Markt negeert Trump

De markten reageerden niet op de tweet van Trump. De tweet had wellicht een positief effect. Zo waren de markten bezig aan een daling in de afgelopen dagen. Tot op het moment van schrijven is die niet doorgezet. Een bitcoin noteert namelijk op een zelfde niveau als op het moment dat Trump de tweet verstuurde. Zo laat data van Coinmarketcap zien.

Foto: Wikimedia Commons

Reacties