Fintechbedrijf Ripple zit reeds een geruime tijd verwikkeld in een zaak met de Securities and Exchange Commission. CEO Brad Garlinghouse verklaarde dat er grote stappen worden gezet in de juridische vete.

De technologie van Ripple is ontworpen om banken en andere financiële dienstverleners sneller en tegen lager kosten geld over de grens te laten sturen. Het bedrijf brengt ook een ander product op de markt dat gebruik maakt van XRP voor grensoverschrijdende betalingen, genaamd On-Demand Liquidity.

Ripple, dat in San Francisco is gevestigd, genereerde een enorme hype tijdens de crypto-mania eind 2017 en 2018. De prijzen van bitcoin, ether en andere cryptocurrencies schoten in deze periode allemaal fors omhoog.

Ook XRP, de token waarmee Ripple nauw verbonden is, profiteerde mee van deze rally. XRP bereikte een historisch hoogtepunt van boven de $3. Sindsdien is de token echter fors gedaald ten opzichte van de all time high. Tijdens de laatste cryptogolf herstelde XRP wel wat met een winst van meer dan 370% dit jaar.

Garlinghouse stelt:

We are seeing pretty good progress.

Rechtszaak

DE SEC maakt zich echter zorgen over de banden van Ripple met XRP. Het bedrijf en zijn bestuurders zou voor $1,3 miljard aan tokens hebben verkocht in een “unregistered securities offering”. De SEC zou XRP daarom beschouwen als een “security”.

Ripple beweert echter dat XRP niet als een “security” moet worden beschouwd. Wanneer de SEC dit echter wel doet, zal dit ervoor zorgen dat XRP te maken zal hebben met een veel strenger toezicht.

Garlinghouse maakt zich echter niet al te veel zorgen over deze rechtszaak. Hij is ervan overtuigd dat de uitspraak geen al te grote complicaties zal hebben voor Ripple. Garlinghouse verwacht een uitspraak in deze zaak in de loop van 2022.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Reacties