Investeren in cryptomunten, of in bitcoins specifiek kan een lastige zaak zijn. Zo bestaan er cryptohacks. Deze kunnen mensen afschrikken om via cryptobrokers te beleggen. Gelukkig kan u ook op de traditionele manier in cryptomunten beleggen. Bijvoorbeeld bij uw broker.

In dit bericht geven wij u vier mogelijke manieren. Allen zijn makkelijk te begrijpen producten die de prijs van een bitcoin of andere crypomunten volgen.

1. Zweedse Bitcoin-ETF (XBT)

Een eerste weg om via uw broker in bitcoins te beleggen is door XBT aan te schaffen. XBT is een Bitcoin-ETF uit Zweden. Deze volgt de prijs van een bitcoin dus één-op-één.

Grappig is dat er momenteel veel te doen rond de goedkeuring van een Bitcoin-ETF in de Verenigde Staten. Momenteel is deze er niet. Maar een Bitcoin-ETF bestaat al geruime tijd in Zweden.

Deze is bijvoorbeeld te verhandelen bij DeGiro. Er bestaat overigens ook een Ethereum versie van XBT.

2. Bitcoin Investment Trust (GBTC)

Bitcoin Investment Trust is een investeringsfonds in de Verenigde Staten die louter in bitcoins belegd. Daarom is de prijs van GBTC één-op-één gecorreleerd met de prijs van een bitcoin. Het aandeel GBTC is te verhandelen op de Amerikaanse technologiebeurs, Nasdaq.

3. Galaxy Digital (GLXY)

Galaxy Digital is het investeringsfonds van de bekende cryptobull Mike Novogratz, die zo nu en dan een koersdoel geeft voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Goed om te weten is dat Galaxy niet alleen in bitcoins belegt. Zo richt het zich op meerdere cryptomunten. Als u blootstelling wilt aan meerdere soorten crypto’s, kan Galaxy een goede keus zijn. Het aandeel is te verhandelen op de beurs van Toronto (Canada). Aankoop kan gewoon bij DeGiro.

4. Swiss HODL-ETP (HODL)

HODL is een Exchange Traded Product (ETP), verhandelbaar op de Zwitserse beurs (SIX). De ETP is onlangs gelanceerd en volgt de prijs van meerdere cryptomunten, zoals hieronder te zien is. Een ETP is vergelijkbaar met een ETF.

Als u de cryptomarkten niet geheel vertrouwt, maar wel in cryptomunten wilt investeren. Dan kunnen de boven genoemde opties een zeer goede uitkomst bieden.

Bron: DeGiro

Foto: iStock, Trustnodes

Reacties