Potentieel een van onze grootste vrienden binnen de cryptowereld. Warren Davidson, Republikeins congreslid in de Verenigde Staten wilt een wet doorvoeren die initial coin offerings (ICO’s) zal beschouwen als een nieuwe – eigen – activaklasse.

Dat zal betekenen dat de huidige regels van de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC niet van toepassing zullen zijn op ICO’s. Momenteel beschouwt de SEC veel ICO’s als ongereguleerde uitgave van effecten. Dat is een strafbaar feit en zo worden er huidig verschillende ICO’s aangeklaagd en bestraft.

De wet van Davidson hoopt hier verandering in te brengen en ICO’s dit lot te besparen.

“De wet zal een activaklasse creëren voor tokens. Daarom zal de wet tokens ervan beschermen om geclassificeerd te worden als effect. Maar het zal de federale overheid ook toestaan om ICO’s effectiever te reguleren.”, aldus Davidson

Pro crypto beweging in het Congres

Voor ICO’s en alle tokenhouders is dit erg positief nieuws. Daarnaast zijn er al langer geluiden uit het Amerikaanse Congres – zowel Republikeinen, als Democraten – die pleiten voor een betere aanpak van ICO’s door de SEC.

Het gaat vooral over het feit dat de SEC meer duidelijkheid moet geven over de manier waarop het ICO’s zal aanpakken. Eerder dit jaar schreven verschillende leden van het Congres – waaronder Davidson – een brief naar de SEC om duidelijkheid te vragen over hoe ICO’s worden gereguleerd.

Ook heeft Davidson eerder dit jaar verschillende leden uit de cryptoindustrie uitgenodigd op Capitol Hill om mogelijke regulatie te bespreken. Hij stelde toen: “Met de blik op het potentieel die ICO hebben, is een wet nodig die eenvoudig is en een ‘light-touch’ aanpak biedt.”

Wat de kans van slagen is van de wet is onbekend.

Bron: CCN

Foto: iStock

Reacties