De bewegelijkheid op de cryptomarkt is nog altijd laag. De Bitcoin handelt nog altijd in een smal kanaal tussen de 6.300 en 6.500 dollar. Ondanks de lage bewegelijkheid zijn er nog steeds forse winsten te behalen in de cryptomarkt.

Hieronder de vijf cryptovaluta’s waar u de afgelopen week de meeste winst op zou hebben behaald. We beschouwen alleen de top 100 cryptovaluta’s volgens data van Coinmarketcap.

1. WAX

WAX is een relatief onbekende munt, die staat voor Worldwide Asset eXchange. Ondanks de onbekendheid is de munt de afgelopen week wel 48 procent gestegen!

WAX wil een probleem oplossen voor gamers. Het moet het voor gamers goedkoper, makkelijker en veiliger maken om digitale activa voor games aan te schaffen.

Let wel, WAX is zeker geen goede investering geweest. Zo is de munt hard gedaald vanaf de eerste dag dat het kon worden verhandeld, namelijk met 97 procent.

2. Bitcoin Cash

Op nummer twee uit de top 100 cryptovaluta’s staat wel een bekende cryptomunt, namelijk Bitcoin Cash. De munt is de afgelopen zeven dagen met zo’n 38 procent gestegen.

Dit zal alles te maken hebben met de geplande hardfork van Bitcoin Cash.

3. Stellar Lumens

Stellar Lumens (XLM) staat op nummer drie. De cryptomunt die betalingen voor consumenten mogelijk wilt maken, is met bijna 17% gestegen.

Waarschijnlijk door het nieuws dat aanbieder van cryptoportemonnees, Blockchain, XLM weggeeft aan haar gebruikers. In totaal een waarde van 125 miljoen dollar!

4. Zcash

Nummer vier in de lijst is Zcash. Een cryptovaluta waar de privacy vooropstaat. De munt is de afgelopen week met 14 procent gestegen.

5. Basic Attention Token

Als laatste in de lijst staat Basic Attention Token (BAT). De munt is met ongeveer 13,5 procent gestegen. Maar let op, want over een periode van 24 uur staat de munt alweer 12,5 procent lager.

BAT wilt de markt voor adverteerders hervormen. Door verschillende participanten te belonen met BAT. Bijvoorbeeld degenen die de advertenties zien.

Bron: Coinmarketcap

Foto: iStock