Visa is het nieuwste grote bedrijf dat op de NFT-rage springt. Het betalingsbedrijf maakte op maandag bekend dat het een CryptoPunk, één van de duizenden op NFT gebaseerde digitale avatars, kocht voor bijna $150 000 in ethereum.

Een NFT, wat staat voor een non-fungible token, is een uniek digitaal activum dat is ontworpen om de eigendom van een virtueel item te vertegenwoordigen. In tegenstelling tot bitcoin en andere cryptocurrencies, kunnen NFT’s niet worden uitgewisseld met andere NFT’s.

Voorstanders zeggen dat dit kenmerk NFT’s schaars maakt, waardoor hun waarde uiteindelijk zal stijgen. NFT’s worden vaak vergeleken met fysieke verzamelobjecten zoals zeldzame ruilkaarten en kunstwerken.

Cuy Sheffield, hoofd crypto bij Visa, stelt:

We verwachten dat NFT’s een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van retail, sociale media en entertainment.

Grote bedrijven springen op de kar

Verschillende grote bedrijven hebben de laatste tijd met NFT’s geëxperimenteerd. Veilinghuis Christie’s heeft reeds verschillende NFT’s geveild, sommige ter waarde van miljoenen dollars. Het veilinghuis vestigde een maart een record toen een beeld gemaakt door de digitale kunstenaar Beeple voor $69 miljoen werd verkocht.

Intussen hebben een aantal mediabedrijven waaronder CNN, The New York Times en het tijdschrift Fortune zelf NFT’s verkocht.

Critici staan echter nog sceptisch tegenover NFT’s. Hoewel dergelijke tokens een digitaal certificaat van eigendom vertegenwoordigen, zijn kopers niet echt de eigenaar van het onderliggende item. Internetgebruikers kunnen de bijbehorende hiernaast media nog steeds online bekijken.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties