Visa is één van de bekendste bedrijven die reeds stappen heeft gezet op de cryptomarkt. Het bedrijf lanceert nu een nieuwe consulting- en adviesdienst om zijn klanten te helpen navigeren in de wereld van cryptocurrencies.

Het betaalbedrijf verklaarde op woensdag dat zijn crypto-adviesdienst over verscheidene onderwerpen met betrekking tot de cryptomarkt advies zal verlenen. Deze onderwerpen gaan van het uitrollen van crypto-functies voor bedrijven tot het verkennen van NFT’s.

De stap markeert de nieuwe poging van Visa om dieper door te dringen in de cryptomarkt. Volgens Nikola Plecas, hoofd crypto in Europa, heeft Visa van 1 oktober 2020 tot 30 september 2021 meer dan $3,5 miljard aan digitale valutatransacties verwerkt via de crypto-gekoppelde kaartsystemen.

Visa ontwikkelt ook producten die gericht zijn op stablecoins. Een stablecoin is een virtuele token die gekoppeld is aan de waarde van soevereine activa zoals de euro en de dollar. Hiernaast onderzoekt het bedrijf ook meer producten voor “central bank digital currencies”.

Mainstream adoptie

Visa hoopt dat zijn crypto-adviesdienst kan helpen bij de mainstream adoptie van bitcoin en andere digitale valuta. Net als rivaal Mastercard ziet de creditcardgigant cryptocurrencies als een belangrijke groeikans naarmate het zich verder uitbreidt op andere gebieden dan kaartbetalingen.

Volgens een onderzoek dat Visa heeft vrijgegeven heeft 94% van de mensen nu een zekere mate van bewustzijn over crypto. Een derde heeft het reeds gebruikt als investering of betaalmiddel. Meer dan 6 000 mensen wereldwijd werden ondervraagd door het onderzoek, dat werd uitgevoerd in samenwerking met marketingbedrijf LRW.

Grote betaalnetwerken hebben de afgelopen jaren ook te maken gekregen met een toenemende concurrentie van een toevloed van nieuwe financiële startups. Opkomende trends zoals open banking, dat bankinformatie en betalingsmogelijkheden voor consumenten openstellen aan rivaliserende fintechs, dreigen hun bedrijfsmodel te verstoren.

Plecas besluit:

Crypto is voor ons een enorme groeimogelijkheid.

Bron: CNBC
Foto: iStock