Mike Novogratz komt opnieuw met een koersdoel voor de Bitcoin. Hij voorspelt een koers van 20.000 dollar na het tweede kwartaal van 2019. Verder zal een bitcoin het jaar sluiten rond een koers van 9.000 dollar.

De reden voor een nieuwe all-time-high voor de Bitcoin is volgens Novogratz dat professionele investeerders die de markt zullen betreden. Net als particuliere beleggers, zullen de professionals het FOMO (Fear Of Mising Out) gevoel gaan voelen, waardoor de prijzen hard zullen stijgen. Aldus Novogratz.

Er is wel een obstakel voor de Bitcoin, namelijk de koers van 6.800 dollar doorbreken. Novogratz stelde dat dit een belangrijk weerstandsniveau is voor de grootste cryptomunt ter wereld.

Novogratz is een voormalig partner van Goldman Sachs en leidt nu zijn eigen investeringsfonds in cryptomunten, genaamd Galaxy Digital.

Professionele investeerders die de markt betreden

De Bitcoin kent op het moment een periode van relatieve rust. In oktober was de volatiliteit van de Bitcoin op het laagste punt in anderhalf jaar. Novogratz ziet deze rust in de markt als een positief signaal. De lage volatiliteit laat namelijk zien dat de markt volwassen wordt.

Alleen zal in 2019 deze rust worden doorbroken door professionals die de markt betreden. Bovendien zullen de professionals de markt in een hoge snelheid de markt betreden. Novogratz geeft daarvoor als reden de lancering van de platformen Bakkt en Fidelity Digital Asset Services.

Bakkt is een onderdeel van de Intercontinental Exchange, onder andere eigenaar van de New York Stock Exchange. En Fidelity Digital Asset Services is onderdeel van Fidelity, een financieel dienstverlener met 7.200 miljard dollar aan vermogen onder beheer.

Beide platformen zullen de cryptomarkt voor professionele beleggers vertrouwder maken en daarom komt er volgens Novogratz een stroomversnelling in 2019. Een stroomversnelling waar professionals FOMO zullen voelen, waardoor de prijs van een bitcoin hard zal stijgen.

Het is niet de eerste keer dat Novogratz een optimistische voorspelling doet. Zo voorspelde hij eerder een koersdoel voor de Bitcoin van 40.000 dollar. En hij gaf voor Ethereum een koersdoel van 1.500 dollar.

Bron: Ethereumworldnews

Foto: iStock